Student Services and Development Office

Open and Transparent

Defining spaces through natural and fabricated light

Burtenshaw Scoufis were engaged to design the new office for the Student Services Sector at the University of New South Wales. As part of the design, SSD requested a mix of open plan and private work spaces along with collaborative work areas.  This project involved the fit out of an entire level of the University Library Building with a deep floor plate.

To maximise light penetration, private workspaces and meeting rooms were clustered in the centre of the floor plate with glazing being used where acceptable to allow light to penetrate throughout the floor plate. Workgroups were generally organised into private and semi-private work zones. Meeting areas and collaborative zones were distributed throughout the floor to break up open work spaces as well as create privacy barriers. As a largely open plan office, acoustic properties needed to be thoroughly considered. Acoustic elements became a major design feature throughout, defining and dividing private and public spaces.

Date Published

Share

Related Projects

Macquarie University Water Storage Tower

BSA was commissioned to design a new water storage tower to respond to the increasing demands for water consumption on the growing Macquarie University Campus....
Read More

UTS Creative Student Services

BSA was commissioned by the University of Technology Sydney (UTS) to develop new teaching spaces for the Creative Student Services sector on their Broadway campus....
Read More

UTS Facilities Management Unit

BSA were the successful architectural practice in the invited tender process for the new office fit out for the Facilities Management Unit on level 19...
Read More

UNSW Learning and Teaching Unit

A new Learning and Teaching Unit (LTU) was required at the University of New South Wales for their Media Development team, the new space was...
Read More

Atari Head Office

Atari Australia, an interactive entertainment company, was referred to BSA for the development of a design for their new head office facilities at Redfern in...
Read More