UTS Creative Student Services

Creative teaching space for creative students

A seamless integration of private and open-plan workspaces.

BSA was commissioned by the University of Technology Sydney (UTS) to develop new teaching spaces for the Creative Student Services sector on their Broadway campus. The space involved is at level 25 of the iconic tower building and includes a student lounge, meeting rooms and administrative office areas and are referred to as “Back of House”.

BSA had previously worked with UTS on the design of their Facilities Management Offices within the tower building and that prior experience was instrumental in ensuring the effective accommodation of these new CSS facilities.

The project focuses on the interplay between interactive work areas and private spaces within an open working environment. A centralised multifunctional pod acts as a mediator between student, meeting and administration spaces. The design uses an interplay of natural and pastel finishes to highlight both the existing building envelope and new design elements. The two central pods act as identifying elements as well as a funnel to orchestrate movement between the multiple areas within the overall space.  

 

Date Published

Share

Related Projects

UNSW Learning and Teaching Unit

A new Learning and Teaching Unit (LTU) was required at the University of New South Wales for their Media Development team, the new space was...
Read More

UTS Facilities Management Unit

BSA were the successful architectural practice in the invited tender process for the new office fit out for the Facilities Management Unit on level 19...
Read More

Student Services and Development Office

Burtenshaw Scoufis were engaged to design the new office for the Student Services Sector at the University of New South Wales. As part of the...
Read More

Atari Head Office

Atari Australia, an interactive entertainment company, was referred to BSA for the development of a design for their new head office facilities at Redfern in...
Read More

Macquarie University Water Storage Tower

BSA was commissioned to design a new water storage tower to respond to the increasing demands for water consumption on the growing Macquarie University Campus....
Read More